اردربلاک (OrderBlock)
احتمالا نام اردربلاک (OB) را پیش از این هم شنیده باشید. بهتر است بدانید که اردربلاک و تمامی دیگر اجزای روش ICT برای اولین بار توسط مایکل معرفی و مورد استفاده قرار گرفته است. مایکل چنان به این موضوع باور دارد که بارها اعلام کرده است اگر شخصی مشابه مطالبی که او بیان میکند را پیش از معرفی توسط او در کتابی بیابد حاضر است پانصد هزار دلار به این شخص بپردازد.
متاسفانه در سالهای اخیر افراد زیادی مفهوم اردربلاک را به نام خود نشر دادهاند و بسیاری از معاملهگرانی که این روش را از آنها یاد گرفتهاند اردر بلاک را یک روش بیفایده میدانند، در حالی که اردربلاک یکی از ابزارهای روش ICT است و بودن درک بقیه ابزارهای این روش مسلما استفاده از اردربلاک سخت، گیجکننده و ضررده است.
تعریف صحیح اردربلاک
اردربلاک محدودهای ناکارا (Inefficient) از قیمت است که بلافاصله در جهت مقابل کارا (Efficient) شده است.
برای آشنایی با مفهوم ناکارایی قیمت این مقاله را بخوانید.
به چند مثال پایین توجه کنید تا مفهوم بالا را بهتر درک کنید. (کلیه مثالهای این مقاله از ویدیوهای ICT استخراج شده است .)
از نظر مایکل هادلستون (ICT) این اردربلاکها را میتوان حمایت/مقاومتهای واقعی بازار در نظر گرفت زیرا به دلیل متعادل شدن محدوده قیمتی میتوان گفت که بازار دلیلی برای عبور از این محدوده ندارد مگر آنکه در تایمفریم بالاتر روند در حال تغییر باشد. به همین دلیل مایکل هادلستون (ICT) اعتقاد به تحلیل Top Down دارد به این معنی که تحلیل باید ابتدا در تایمفریمهای بالاتر و به ترتیب در تایمفریمهای پایینتر انجام شود.
سطوح حساس یک اردربلاک
سه سطح در یک اردربلاک بسیار مهم هستند:
۱-کف (Low)
۲-سقف (High)
۳-میانه (Mean Threshold)
در یک اردربلاک صعودی ما از سطوح سقف و میانه به عنوان سطوح برگشتی و از کف به عنوان استاپ میتوانیم استفاده کنیم. چون زمانی که قیمت تا کف اردربلاک نفوذ میکند به احتمال زیاد این اردربلاک توانایی برگرداندن قیمت به سمت بالا را ندارد.
در اردربلاکهای نزولی دقیقا برعکس اردربلاکهای صعودی است به این شکل که ما سطوح کف و میانه را به عنوان سطوح برگشتی و سقف را به عنوان استاپ میتوانیم در نظر بگیریم.
انواع اردربلاک
محدوده شکست (Breaker)
در صورتی که بعد از یک اردربلاک صعودی سقف جدید تشکیل شود (یا بعد از اردربلاک نزولی کف جدید تشکیل شود، اگر بازار در یک حرکت قوی اردربلاک را نقض کند و زیر اردربلاک صعودی (یا بالای اردربلاک نزولی) قرار گیرد در این صورت این اردربلاک بریکر است و نقش مقاومت ( اگر اردر بلاک در ابتدا اردربلاک صعودی باشد) و نقش حمایت ( اگر اردر بلاک در ابتدا اردربلاک نزولی باشد) برای بازار دارد.
در تصاویر زیر اردربلاکهای نزولی، تبدیل به Breaker شده و نقش حمایتی برای بازار پیدا کرده است
در تصویر زیر اردربلاکهای نزولی، تبدیل به Breaker شده و نقش مقاومتی برای بازار پیدا کرده است
محدوده جبرانی (Mitigation Block)
مایکل به صورت خلاصه این محدوده را به این شکل تعریف میکند:
Migation Block is a failed Breaker
(محدوده جبرانی یک محدوده شکست قیمتی است که نتوانسته سقف یا کف جدید تشکیل دهد)
به عبارتی قیمت تا سطح آخرین محل خرید اسمارت مانی بالا میآید تا آنها بتوانند بدون ضرر پوزیشنهای خود را ببندند (در ریزش اولیه فرصت تسویه آن معاملهها داده نشده چون حرکت بازار بسیار سریع بوده است.)
محدوده برگشت (Rejection Block)
در سقفها یا کفهایی که با دنباله بلند شمعی (Wick) ایجاد شدهاند، بازار تمایل دارد مجددا به آن دنبالههای شمعی برگشت کند. این برخورد میتواند منجر به بسته شدن کندل بعدی داخل دنباله بلند شمعی شود. این کندل با دنباله شمعی بلند محدوده برگشت (Rejection Block) است.
در تصاویر زیر واکنش قیمت بعد از برخورد با دنبالههای شمعی علامت زده شده نشان دهنده عملکرد این نوع از اردربلاک است
محدوده تلاش مجدد (Reclaimed Block)
هنگامی که قیمت تغییر روند را تجربه میکند، ممکن است مجددا به یک محدوده متعادل شده (اردربلاک) برمیگردد. این محدوده، محدوده تلاش مجدد (Reclaimed Block) است.
محدوده رانشی (Propulsion Block)
اگر یک محدوده متعادل شده (اردربلاک) در یک روند خودش به یک محدوده اردربلاک دیگری واکنش نشان دهد محدوده رانشی (Propulsion Block) است.
به عبارتی کندلی که داخل آن اردر های نزولی قرار داده شده و توانسته یک اردر بلاک صعودی رو خنثی کند یک محدوده رانشی است.
برای معامله خرید میتوان از نیمه بدنه و یا از سقف محدوده رانشی برای ورود استفاده کرد.
در تصویر بالا کندل هایلایت شده به اردربلاک قبل واکنش نشان داده و خود تبدیل به یک محدوده رانشی (Propulsion Block) شده است.
در تصویر بالا مشاهده میکنید که کندل شماره ۲ به کندل شماره یک واکنش نشان داده و خود تبدیل به یک محدوده رانشی (Propulsion Block) شده است.
محدوده خلإیی (Vacuum Block)
زمانی که به دلیل بازگشایی بازار یا افشای اطلاعات مهم، پرش قیمتی اتفاق میافتد و بازار برای ایجاد تعادل در خرید و فروشها قیمت را به محدوده پرش قیمتی بازمیگرداند، محدوده خلأیی یا (Vacuum Block) شکل میگیرد.